Over Kirsten

Ik ben Kirsten Karmiggelt, bouwjaar 1970. Ik werk sinds 1993 als freelance tekstschrijver. Al had ik destijds gewoon een eenmanszaak en moet ik tegenwoordig zeggen dat ik zzp’er ben. Het komt erop neer dat ik in mijn eentje met mijn laptop tekstproducties maak.

 

Het begon allemaal in de beginjaren negentig met kleine artikeltjes voor een huis-aan-huisblad. Ik kwam er al snel achter dat ik het samenstellen van het blad net zo leuk vond als het schrijven zelf en ik werd eindredacteur. Het was hard werken, want met minimale advertentie-inkomsten moest je soms zelf ook op pad om een politieverslagje te schrijven. Ik heb daar ontzettend veel geleerd.

 

Beginjaren negentig kwam ik bij Kluwer Bedrijfswetenschappen (later Kluwer Bedrijfsinformatie) terecht, op de afdeling marketing, sales en communicatie. Daar ondersteunde ik eerst enkele uitgevers, maar hield me al snel liever bezig met de uitgaven zelf. Het begon met bureauredactie, waarna eindredactie volgde. Dat was het moment dat ik besloot voor mezelf te beginnen. Met een paar opdrachten van Kluwer onder mijn arm, waagde ik de stap.

 

Na de vakauteurs, kwamen er ook bedrijven bij me. Folders, brochures, websites moesten worden geschreven en herschreven. Dat betekende dat ik de ene dag schreef over management consultancy en de andere dag een wervend tekstje schreef voor een makelaar. Door mijn ervaring werd ik vervolgens weer de wereld van huis-aan-huisbladen ingetrokken, maar dit keer waren het specials voor goede doelen als KWF, de Hartstichting en Pink Ribbon. Daar bleek mijn hart te liggen.

 

Bij Stichting Lenthe mocht ik me ruim tien jaar lang uitleven in de filantropiesector met het schrijven en redigeren van diverse boeken, tijdschriften en websites. Ik heb sindsdien veel voor en met organisaties uit de non-profitsector gewerkt. De laatste jaren is de focus wat meer opgeschoven richting de zorgsector. Zo ben ik nauw betrokken bij het programma O²PZ van het Amsterdam UMC dat het onderwijs in palliatieve zorg wil verbeteren. Ik ben redactiecoördinator voor Prelum, een uitgeverij in medische media en nascholing. Daarnaast werk ik in mijn vrije tijd bij de Stichting Vrienden van Carinova en ook bij Carinova Woonzorg, voor en met mensen met dementie. Tot slot schrijf ik af en toe persoonlijke blogs over mijn autismediagnose, die je ook op deze site kunt terugvinden. Ik mag me gelukkig prijzen: schrijven over iets dat je raakt of waar je achter staat, is het fijnste dat er is.