Fijn dat je zo eerlijk bent
autisme · 26. september 2022
De meeste mensen prijzen eerlijkheid, maar menen dat helemaal niet. In mijn vriendenkring is het bekend dat je met een nieuwe outfit niet aan mij moet vragen of het staat, omdat je dan het risico loopt dat ik ga roepen dat het geen gezicht is. En dat je maar beter geen cadeautjes voor me koopt, omdat ik niet kan doen alsof ik er blij mee ben. Ik kan gewoon niet liegen. Zelfs geen leugentje om bestwil.

Het duizelt van verdriet
Rouw · 28. augustus 2022
Dood is een onderwerp dat me altijd al fascineerde, maar het kreeg een compleet andere betekenis toen ik het van zeer dichtbij meemaakte. Mijn broertje, dertig jaar jong en in de bloei van zijn leven, kwam om het leven bij een ongeval. Zo zit je nog naast iemand te kletsen, zo ligt ie in een kist.

Werkgevers met een beperking
autisme en werk · 28. juni 2022
Ik roep weleens dat iedereen mag weten dat ik autisme heb. Ik schaam me er niet voor en het verklaart meteen bepaalde eigenschappen die sommige mensen als vreemd ervaren. Toch? Als zzp’er twijfel ik daar nog wel eens aan. Ik ben tekstschrijver en werk op dit moment vooral voor opdrachtgevers in de zorg, waar autisme niet als een hindernis wordt gezien om goed werk te leveren. Ook schrijf ik voor en over non-profitorganisaties als stichtingen en goede doelen, waar eveneens weinig wenkbrauwen...

Autisme? Dat heb jij zéker niet
autisme · 03. juni 2022
‘Misschien moet je je eens laten testen op autisme.’ Die uitspraak van mijn collega zorgde in eerste instantie voor een enorme lachbui, vervolgens voor keiharde ontkenning, waarna ik toch nieuwsgierig werd. Autisme, dat had ik zéker niet. Welnee, beaamden ook mijn vrienden, hoe komt hij daar nou bij? Mijn nieuwsgierigheid zorgde ervoor dat ik Google ging raadplegen. Want wat wist ik nou eigenlijk van autisme? Ik was geen nerd, ik had geen obsessies (dacht ik) en ik kon goed communiceren...

Welkom!
01. juni 2022
Schrijven doe ik al jarenlang iedere dag. Maar iets persoonlijks, iets intiems... dat is nieuw voor mij. Een aantal jaren geleden kreeg ik de diagnose ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Met die diagnose vielen heel veel puzzelstukjes (no pun intended) op z'n plek. Over die zoektocht en over mijn - blijkbaar bijzondere - brein gaan mijn blogs.